
...med silikon !
Jo det är sant. Naturligtvis är det inget silikon I kakan, utan kakan gräddas i en form av silikon.
Jag har precis provat min nyinköpta form och det funkar ! Var lite skeptisk vill jag lova, man har ju hört om släppalätt-material förut... men det funkar faktiskt. Otroligt.
Nu måste jag provsmaka min lättbakade chokladkaka med en kopp kaffe, inomhus,
för nu blåser det så grannens katter flyger fram över vägen, de får hålla sig i diket för att inte blåsa bort... ser lite kul ut...
Mitt förenklade receptet på kakan kommer här, jag rör ihop allt, inget extra vispande här inte... ibland tillsätter jag kaffepulver, eller kaffelikör för lite annan smak, prova dig fram
100 gr smör
100 gr blockchoklad
2 ägg
2 dl strösocker
1,75 dl vetemjöl
smält smör och choklad i micron, blanda ned resten, rör om
225 grader i ca 15 minuter
beroende på ugn, värme och tid så kan kakan bli mer eller mindre kletig i mitten
smakar gott med glass eller grädde och säsongens bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar